Vršovice - FAAZ 2:2 (2:2)

07.04.2024 21:26

Více než bod mě těší, jak jsme do konce dřeli a bojovali o vítězství. V dnešním zápase šlo hlavně o získání sebevědomí a naladění na středeční čtvrtfinále poháru. Věřím, že se to povedlo.

Začali jsme aktivně, ale bohužel jsme zase brzo dostali první branku. Byla to souhra Neubiho zranění a nemožnosti vystřídat a chyby v obraně. Je hrozná škoda, když si řekneme, že se chceme zaměřit na obranu a znovu inkasujeme na začátku, od 7. minuty 0:1 … Nevzdali jsme se a pokračovali v aktivní výkonu, Balda bohužel neproměnil nájezd na gólmana, na druhé straně nás zachránil několikrát Miky, bylo strašně důležité, že FAAZ nešla do dvougólového vedení, naopak Sam při nájezdu zachoval chladnou hlavu a srovnal. Okolo třicáté minuty se hrálo nahoru dolů, více vyložených šancí měl soupeř a velmi brzy zase šel do vedení. Naštěstí jsme velmi brzo zase srovnali, když po Samově nahrávce Honza korunoval svůj skvělý výkon na pravém křídle. Během poločasu několikrát potrápil soupeře skvělými náběhy a dostával i dobré míče. Dnes zvládal i dozadu, takže velká pochvala! Po góle jsme se trochu zatáhli a udrželi remízový stav.

Na druhou půlku jsme změnili rozestavení na 5-3-2, díky čemuž jsme eliminovali nebezpečné akce soupeře po křídlech. Sice jsme hráli méně s balónem, ale takticky jsme odehráli poločas skvěle. FAAZ se za celý poločas prakticky nedostala ke střele a my jsme vyráželi do nebezpečných brejků. Náš výkon mohl korunovat Sam, který zůstával na hřišti kvůli tomu až do konce, protože fyzicky v poslední čtvrthodině už šlapal vodu. V 87. minutě dostal správný míč a řítil se na gólmana, střela však těsně minula vzdálenější tyč, a tak jsme se s šestým týmem tabulky rozešli smírně.

V posledních dvou zápasech jsme konečně vytvořili atmosféru, která nás může dovést k vítězstvím, minule to sice nevyšlo, když jsme dělali naivní chyby v obraně, ale dneska už to vedlo alespoň k bodu se silným soupeřem. Kromě toho je vidět, že nám prospívá konkurence. Máme plnou lavičku a kdo dostane šanci, tak se jí snaží chopit. Velmi zajímavé výkony dnes předvedli Milan, který konečně přidal na důrazu a Andrej, který v obranné fázi dnes předčil Viktora. Ti, co byli na hřišti, nechtěli střídat, a to je dobře. I to, že se Baldovi nelíbí, že jde dolů čtvrt hodiny před koncem, je správně. Ale kdo není spokojený, musí prostě přidat. Tím pádem se všichni budete zlepšovat a týmový výkon půjde nahoru. Dneska děkuju lavičce, jak vzala svoji absenci na hřišti, střídal jsme jinak, než jsem plánoval a tohle je strašně důležité, mít kam sáhnout, když to hráčům na hřišti nejde nebo se zraní.

Nyní nás čeká klíčový zápas sezóny. Ve středu se utkáme doma v 16:30 se Střešovicemi. Po dnešku zase věřím …