Libuš - Vršovice 3:1 (2:1)

04.05.2024 22:12

Z vrcholu na dno. Po dnešním zápase jsme klesli na poslední místo tabulky přeboru. Když to nejde, tak se přidává i smůla. Dnes jsme narazili na zatím nejslabšího soupeře na jaře. Na podzim u nás mi připadal mnohem lepší. Dnes byla Libuš bez pohybu a bez větší herní kvality a spoléhala na jednoho hráče. Bohužel jí to stačilo na tři body.

Obrovské problémy se sestavou jsme jakž takž vyřešili. Základ byl konkurenceschopný, když pomohli Maks a Ondra z mladšího dorostu. Začali jsme dobře a zaslouženě šli do vedení díky plánované akci z kabiny. Viktor vyhrál souboj a prodloužil míč za sebe, kde čekal Balda a trochu se štěstím skóroval. Byli jsme na koni a v pohodě. Bohužel za osm minut bylo úplně všechno jinak. Po brance jsme trochu zvolnili a neatakovaný soupeř poslal velmi pěkný míč na zadní tyč, kde čekal hráč, na nějž jsem kluky upozorňoval a ten skóroval. To by ještě tak nevadilo, ale o chvíli později v prostoru mimo hru proběhlo okopávání soupeře s Albertem. Ten oplácel, ale rozhodčí byl v pohybu dopředu nemohl celou situaci dobře vidět. I přes školáckou chybu našeho hráče rozhodčí hrubě ovlivnil zápas tím, že Alberta vyloučil, aniž mohl mít jakýkoliv přehled o situaci. Rozhodčí na začátku hru pouštěl bez karet, když docházelo k potyčkám a pak najednou červená. Jasně naše individuální chyba, ale upřímně situace byla vyhodnocena neadekvátně a hlavně v reakci na křik domácích diváků.

Stav 1:1 hrajeme v deseti, dřeme a hraje se naprosto vyrovnaný zápas. V poslední vteřině nákop na jediného nebezpečného hráče soupeře, ani jeden stoper u něj natěsno, navíc situace zavání ofsajdem. Necháváme si dát gól v nastaveném čase …

Dvě školácké chyby, dvě sporné situace z hlediska rozhodčího. Prohráváme 1:2, hrajeme v deseti. Těžká situace. V druhé půlce hraje soupeř více s míčem, ale držíme se. Libuš praticky nemá šanci, ale skóruje z naší silné disciplíny, z rohu … Střídáme, zraněný Sam má šanci, ale nedává, Balda se řítí do vápna, faul, ale vytažený ven ... O chvíli později hraniční situace v našem vápně, penalta se ale dala písknout a také se pískala. Maks ale opět chytá, je to penaltový démon. Snažíme se, ale dochází síly a nemáme kvalitu na lavičce, střídání nic nemění. Bohužel prohra v zápase, kde bychom normálně prostě neprohráli. Všechna čest soupeři, zápasy s tradičním soupeřem jsou vždycky těžké, nemám nic proti hráčům, ale tentokrát proti rozhodčímu. Ano, ač sparťan, brečím jako slávista:), ale nemůžu si pomoct.

Dneska se mi líbili nejvíc Honza a Teo. Obecně nám chybí větší kvalita dopředu, dneska zlobili jen Balda a Honza a při absenci Tomáše a Sama je to větší problém než obrana.

Jsme v kritické situaci, bohužel největší problém je stav kádru. Máme do příštího zápasu 9 dnů (utkání s Pragovkou je přeloženo na pondělí 13.5. 18:00), tak snad se někdo uzdraví. Mimo je aktuálně 8 hráčů, Kryštof je v Kanadě, Matěj příště nebude a Albert dostane stopku za červenou. Musíme si pomoci s mladšími a doufat, že se to nějak vyvrbí, jako se to stalo nakonec dneska, kdy ta sestava nebyla špatná.

Musíme bojovat, i když jsme poslední, tak na nesestupovou příčku ztrácíme dva body. Všech pět posledních zápasů hrajeme doma!!! Šance umírá poslední …